Małgorzata Ewa Drywień
dr hab. profesor SGGW
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Instytut: Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Jestem specjalistką w dziedzinie żywienia człowieka i dietetyki. Moje doświadczenie w pracy z pacjentami i studentami pozwoliło mi zdobyć cenne umiejętności w dostosowywaniu programów edukacyjnych do indywidualnych potrzeb i celów.
W ramach moich zainteresowań naukowych skupiam się na szerokim zakresie tematycznym, obejmującym:
- Zasady zdrowego odżywiania i planowanie diety dostosowanej do indywidualnych potrzeb.
- Dietetyczne strategie dla osób z zaburzeniami jelitowymi, takimi jak zespół jelita drażliwego, SIBO.
- Indywidualne plany żywieniowe dla wsparcia zdrowia i leczenia.
- Praktyczne porady dotyczące przygotowywania zdrowych i smacznych posiłków.
- Żywienie w okresach szczególnych: obniżenie odporności, stres, starość.
- Profilaktyka chorób dietozależnych.
- Niekonwencjonalne czynniki wpływające na sposób żywienia i stan odżywienia, np.: somatotyp, kolor, rodzaj wykonywanej pracy.
Mam doświadczenie poradnicze i edukacyjne, dzięki czemu mam unikalną perspektywę w podejściu do indywidualnych potrzeb. Gwarantuję indywidualne podejście – wspólne ustalenie celów i dostosowanie programu do Twoich osobistych wymagań. Skuteczność poprzez skupienie na zrozumieniu i trwałym przyswajaniu wiedzy. Nadal rozwijam swoją wiedzę i umiejętności na szkoleniach i studiach podyplomowych
Jestem właścicielką dwóch buldożek francuskich, które świetnie sprawdzają się w niektórych działaniach edukacyjnych i rozluźniają atmosferę spotkań. Dla relaksu oglądam kabarety i komedie, czytam literaturę sensacyjną lub projektuję i robię biżuterię.
Będę wspierała Cię w odnajdywaniu samego siebie, Twoich talentów i tożsamości, ale też w drodze do osiągnięcia małych i dużych sukcesów naukowych, a czasem osobistych.
Motto: Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić. – Warren Buffett
Preferowany rodzaj oferowanego tutoringu: naukowy / rozwojowy.