Edyta Symoniuk
dr inż.
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Instytut: Instytut Nauk o Żywności
Jestem pracownikiem Instytutu Nauk o Żywności, Katedry Technologii i Oceny Żywności. W swojej pracy zajmuje się szeroko pojętą technologią i analizą tłuszczów, a w szczególności:
- oceną jakości, składu chemicznego i stabilności oksydacyjnej tłuszczów;
- badaniem wpływu składu chemicznego tłuszczu na jego stabilność;
- wykorzystaniem metody instrumentalne oceny stabilności tłuszczów;
- wykorzystanie naturalnych przeciwutleniaczy w przemyśle spożywczym;
- projektowaniem nowych produktów tłuszczowych z wykorzystaniem produktów ubocznych przemysłu spożywczego.
Moje doświadczenie? Jakie mam szczególne doświadczenia (niekoniecznie naukowe), które możemy wykorzystać
- Doświadczanie w planowaniu badań;
- Pisaniu artykułów naukowych;
- Prowadzenie tutoringu naukowego dla studentów zagranicznych (opracowywanie planu badań, wspólne realizacja badań, publikacje naukowe);
- Prowadzenie zajęć w języku angielskim;
- Szkolenia, studia podyplomowe, udział w konferencjach i stażach zagranicznych i krajowych, które pozwoliły mi nawiązać współpracę i poszerzać wiedzę.
Zainteresowania pozazawodowe są bardzo ważne, pozwalają nam odpocząć od codziennego stresu, rozwijać się w różnych dziedzinach i cieszyć się życiem. To także sposób na budowanie więzi z innymi osobami, które podzielają nasze pasje. Moim hobby jest genealogii, nauka polegająca na badaniu i odkrywaniu własnej rodzinnej historii oraz przodków. To fascynujące zajęcie, które pozwala odszukać nowe historie, tajemnice i pochodzenie swojej rodziny.
W sowim podopiecznym mogę pomóc:
- w rozwiązywaniu problemów,
- w znalezieniu i zrozumieniu materiałów źródłowych,
- w motywacji i wsparciu emocjonalnym,
- w organizacji i planowaniu badań, czasu czy nauki,
- w testowaniu i ocenie postępów,
- w ustalaniu celów krótko- i długoterminowych.
Proponuję indywidualne sesje i podejście do współpracy. Zachęcam do zadawania pytań i rozwijania swojej ciekawości. Staram się także inspirować do podejmowania nowych wyzwań, promując podejście bez obaw wobec ewentualnej krytyki i porażek.
„Każde wielkie osiągnięcie zaczyna się decyzją, by spróbować” – Anthony Robbins
Preferowany rodzaj oferowanego tutoringu: naukowy / rozwojowy.