Emilia Janiszewska-Turak
dr hab. inż., prof. SGGW
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Instytut: Nauk o Żywności
Jestem szalonym naukowcem, ciągle zgłębiającym otaczający mnie świat. Z zawodu jestem inżynierem chemicznym i procesowym o specjalizacji inżynieria przetwórstwa żywności. Naukowo zajmuję się przetwarzaniem żywności, a szczególnie kocham suszenie rozpyłowe soków oraz kiszenie warzyw, owoców i ich soków. Późniejsza analiza właściwości fizycznych i chemicznych uzyskanych surowców pozwala mi zajrzeć w głąb tkanki i poznać jej strukturę czy kształty cząstek proszków. To co się z tym wiąże to także mechanizmy rządzące zmianami, transport masy i ciepła oraz ich wpływ na substancje aktywne podczas stosowanych procesów.
Więcej informacji w Bazie Wiedzy SGGW
Pasjonuje mnie ciągłe pogłębianie swojej wiedzy i to nie tylko w zakresie moich badań naukowych. Lubię wyzwania. Poza nauką kocham góry i szydełkowanie, w obu tych “zajęciach” pokonywanie kolejnych stopni trudności daje mi niesamowitą frajdę. Nie cierpię gotować.
Tutoring jest dla mnie dialogiem z drugą osoba; stanowi też schody, po których razem jesteśmy w stanie wejść wyżej i spojrzeć na poruszane tematy z innej perspektywy.
Zapraszam do współpracy studentów zaangażowanych w swój rozwój, chcących pogłębić swoje umiejętności z zakresu inżynierii żywności. Odnaleźć swoje mocne strony i talenty. Cenię sobie szczerość, motywację, uczciwość, sumienność i punktualność.
Podsumowując “Tyle o sobie wiemy, na ile nas sprawdzono”
Preferowany rodzaj oferowanego tutoringu to tutoring naukowy, jeśli zajdzie potrzeba w trakcie spotkań to także rozwojowy.
Liczba podopiecznych w semestrze: semestr zimowy 1, semestr letni 2